Behandeltarieven ongecontracteerde zorg

Ik werk ongecontracteerd, dat wil zeggen, dat ik bewust geen contracten heb afgesloten met zorgverzekeraars. Op die manier houd ik de regie over de behandeling waar het hoort. In de kamer, bij mij en bij jou.  Ik verstrek geen gegevens aan de verzekeraar of aan het DIS, zoals je personalia, behandelplan of je diagnose.

Tarieven voor niet verzekerde of niet gecontracteerde zorg 2022

Intakegesprek (diagnostiek, 60 min)€ 187,62
Individueel behandelconsult (45 minuten)€ 139,38
Telefonisch consult (kort)€ 55,69
E-mail consult€ 55,69

No show

Afspraken kunt u altijd verzetten of afzeggen en worden, mits langer dan 24 uur van tevoren, niet in rekening gebracht. U kunt uw afspraken wijzigen dan wel annuleren door telefonisch met mij contact op te nemen, en bij geen gehoor, tijdig te mailen.

Echter, wanneer u een afspraak mist zonder deze tijdig af te (hebben kunnen) zeggen, dan ben ik genoodzaakt deze bij u in rekening te brengen. Het tarief voor het niet tijdig afzeggen van een afspraak (binnen 24 uur) is € 75,00. Dit bedrag wordt rechtstreeks bij u gedeclareerd en dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Eigen risico

Het eigen risico wordt per kalenderjaar berekend. Het eigen risico geldt voor alle zorg die u heeft gebruikt in dat jaar, ook bij andere zorgverleners. In Nederland geldt voor iedereen vanaf 18 jaar een verplicht eigen risico. Het verplicht eigen risico betaalt u wanneer u gebruik maakt van zorg. In 2022 is dit verplicht eigen risico gesteld op €385,-. Iedereen heeft voor het begin van het nieuwe jaar de keuze dit verplicht eigen risico naar eigen draagkracht te verhogen. Verlagen van het eigen risico is niet mogelijk.

Het eigen risico heeft de volgende kenmerken:

  • Geldt per persoon;
  • Geldt per kalenderjaar;
  • Kan niet doorgeschoven worden naar een volgend kalenderjaar;
  • Kan, met toestemming van verzekeraar, in termijnen betaald worden.